2020年12月1日 

古天樂避談 頒獎禮疑爆粗 張家輝自爆經常重返樂壇

2019-01-07 (週一)

今期流行古天樂!近日他不但成為歌影視大滿貫第一人,更疑似在台上興奮爆粗,惟昨日為新片開工時,他卻避談,又謂目前以拍戲為先,未有計劃重返樂壇。

古天樂(古仔)早前勇奪「叱咤我最喜愛的男歌手」成就大滿貫,日前再被爆為盧海鵬墊支20多萬元做通波仔手術,認真唔話得!不過,他昨日偕張家輝、吳鎮宇等為邵氏電影《使徒行者:諜影行動》開工,被問到今年會否重返樂壇?古仔抵死笑謂:「我諗住參加13項鐵人賽。」說到容祖兒要為他寫歌,難道沒有歌癮?古仔僅答:「拍戲先,嚟緊都有兩部戲。(有指當晚疑似在台上爆粗?)冇回應。」
拒做學友演唱會嘉賓
曾指樂壇欠自己一個交代的張家輝,笑言自己鍾意唱歌,但不敢於人前唱,他說:「古仔唔怕黑唔怕鬼,我唔係!」被問到會否學古仔重返樂壇,張家輝笑言:「樂壇我經常返,喺屋企、廁所自己唱歌。」問他會否擔任張學友演唱會嘉賓,張家輝謂:「我會去睇,但唔會上台表演,上去做乜啫?」