熱話 時尙 食玩 生活 旅遊 娛樂 親子 專欄 着數

林作已簽生死狀年中開打 鍾培生:揼呢條X街變港人最快樂盛事

2021-03-03 (週三) 08:00 上午

「工廈大王」孫仔、百億富三代鍾培生,早前豪擲100萬現金撩林作打擂台,昨晚鍾培生穿上寫着「SIGN THE FUxKING CONTRACT」的白Tee,以「鍾培生首度討論打林作」為題在自己YouTube頻道大鬧林作是「a piece of shxt」,又說「揼到呢條X街」會變成「香港人近年來最快樂嘅盛事」。之後林作即留言:「唔打我切!」想不到鍾培生今日即在IG貼出雙方已簽署的打拳合約,並公布周五(5日)舉行記者會,屆時會公布拳賽進度同細節。

林作接受傳媒訪問時說:「幾日前已簽合約,條款入面有寫打死字眼,打死冇命賠!我阿媽已ok(批准),我條命冇富三代咁矜貴,只值100萬。我20歲時已買咗500萬保額嘅保險,希望再眾籌加多500萬!」鍾培生接受訪問亦說:「5號會第一次見佢,如果佢亂嚟,唔排除會鬧佢,已簽生死狀,打死冇得追究,預計會今年年中打!」「百萬林鍾一戰」誰勝誰負,令人期待!

「工廈大王」孫仔、百億富三代鍾培生,早前豪擲100萬現金撩林作打擂台。
昨晚鍾培生以「鍾培生首度討論打林作」為題,在自己YouTube頻道大鬧「揼到呢條X街」會變成「香港人近年來最快樂嘅盛事」,之後林作即留言:「唔打我切!」
之後林作即上載一打十的短片寫道:「我要打10個終賠生!」
片中林作好打得,不過都是搞笑居多!
鍾培生今日即在IG貼出雙方已簽署的打拳合約,並公布周五(5日)舉行記者會,屆時會公布拳賽進度同細節。
林作接受傳媒訪問時說:「幾日前已簽合約,條款入面有寫打死字眼,打死冇命賠!」