熱話 時尙 食玩 生活 旅遊 娛樂 親子 專欄 着數

湯怡陀B五個月倒立做瑜伽 網民鬧爆:有咩意外咁點算?

2021-04-05 (週一) 08:00 上午

33歲湯怡早前奉子承婚,下嫁排舞師麥秋成,現時陀B五個月,她不時在社交平台分享懷孕點滴,她最新便貼出自己倒立做瑜伽的相,並留言:「今日天陰陰,心情都爭少少,做吓運動拉吓筋,開心返。大家請放心,我懷孕前一直有做headstand,而家都係有麥生喺隔離,安全情況下先做。」又提醒其他孕媽媽:「之前未學過嘅準媽媽,記得唔好亂做啊!」雖然湯怡這樣說,但網民仍然替她擔心,紛紛鬧爆:「唔好做呢啲危險動作,有咩意外咁點算呀?」、「有BB仲做呢個高危動作有咩益處?為打卡?」、「知道你做開運動都係咁話,無必要為咗呃like而做,覺得自己好威威,Sorry我唔會like這post。」不過亦有網友說:「大家唔使擔心,當事人覺得安全。為健康,為打卡都好,有咩意外自己承擔!」

湯怡現時陀B五個月,肚凸凸孕味濃。
她最新便貼出自己倒立做瑜伽的相,背後沒有牆依靠。
她留言:「大家請放心,我懷孕前一直有做headstand,而家都係有麥生喺隔離,安全情況下先做。」
不過仍被網友鬧爆。
亦有網友叫大家不用擔心!
湯怡早前奉子承婚,下嫁排舞師麥秋成。