2020年08月12日 
2020-01-17


高富帥陳家樂 戀上MK妹李靖筠


富家子弟愛上命途坎坷的窮少女,在現實中會發生嗎?由葉念琛執導的新片《我的筍盤男友》鎖定賀歲檔大年初一(25日)上映,由陳家樂飾演年輕股壇狙擊手,遇上新進演員李靖筠,二人會擦出甚麼火花?

李靖筠(Gladys)出道短短數年,由模特兒轉型成為演員及歌手,在新片中與出道多年的陳家樂合作,她笑言是三生有幸:「家樂係一個好有想法嘅人,細節佢會再設計!」一向走文青女神路線的她,笑言今次在戲中飾演個性單純的MK妹,對於她來說,絕對有新鮮感。

家樂演高富帥唔容易

家樂自出道以來,拍過多套電影,原以為飾演高富帥對他來說十分容易,他卻不認同:「角色上同以前嘅唔同,外形係高富帥,但其實內心心狠手辣,會俾人覺得好難相處!」他指今次是一個大挑戰,令自己的戲路走向成熟。

Gladys直言愛上對方

二人被問到可有親熱戲?Gladys笑指只是點到即止,也直言在戲中愛上家樂:「當融入角色就會愛上對方,當然啦,拍完戲就當番佢係兄弟,哈哈!」戲中的家樂愛上單純、可愛又真性情的Gladys,問到現實中的他,會喜歡甚麼類型的女孩?他說‌:「無話咩類型,亦唔會為咗咁而去追佢!」與女神陳瀅傳出緋聞的他,僅表示與對方只是好友:「佢係一個好好嘅女仔,好聰明。(以後拍拖會公開?)尊重對方啦,如果對方係圈中人但唔想公開,都唔會公開啦!」

Credit:

首飾及場地:英皇鐘錶珠寶中環旗艦店
Carlos陳家樂
化妝:Yannis Yip
髮型:kenrickSiu
服裝: @kentandcurwen and #teamKC
Gladys李靖筠
化妝:ShuenKong @WiLL Wong
髮型:Ziv Yeung @zivyeunghair
服裝:Sportmax