熱話 時尙 食玩 生活 旅遊 娛樂 親子 專欄 着數

UA結業 MCL停用K11 Art House現金券 苦主投訴無門

2021-03-08 (週一) 08:00 上午

有36年歷史的UA Cinemas 今早宣布全線結業,令人震驚!當中位於K11 MUSEA的UA K11 Art House ,早於上月底由另一院線MCL Cinema 母公司、林建岳旗下嘅豐德麗集團收購。當時UA表示,現金券將可繼續於本月1日或之後新營運的K11 Art House使用。

不過,MCL Cinema今日在官方網頁發出通告,表示「由即日起,我們不會再接受 UA K11 Art House之現金禮券」,戲院現金券變廢紙,一班苦主紛紛在MCL Cinemas fb專頁留言狂鬧, 有網友呻爆:「我尚有千幾元未用。」、「之前UA執K11話可以換coupon喺接手嘅戲院用,依家你哋又話唔得,咁即係玩緊我哋班消費者啦!」亦有網友話:「咁做都正常嘅,不過冇人情味囉。」

有36年歷史的UA Cinemas 今早宣布全線結業,令人震驚!
於K11 MUSEA的UA K11 Art House ,早於上月底由另一院線MCL Cinema 母公司、林建岳旗下嘅豐德麗集團收購。
MCL Cinema今日在官方網頁發出通告,表示「由即日起,我們不會再接受 UA K11 Art House之現金禮券」,戲院現金券變廢紙。
一班苦主紛紛在MCL Cinemas fb專頁留言狂鬧, 有網友呻爆:「之前UA執K11話可以換coupon喺接手嘅戲院用,依家你哋又話唔得,咁即係玩緊我哋班消費者啦!」
亦有網友話:「咁做都正常嘅,不過冇人情味囉。」