娛樂

頻頻出騷夠買人生第一架車 許廷鏗自爆《造星IV》鏡頭後爆喊

許廷鏗(Alfred)昨日(1日)出席「全新 Volvo XC40 Recharge Pure Electric 傳媒發佈會」,Alfred表示今次活動是他人生中第二次接觸的car show(車展)。問到他對車有沒有興趣,他直認:「對電動車有興趣,頭先出場試坐覺得車廂好靜,同埋鍾意電動車係因為覺得夠環保。」問到他有沒有駕駛習慣,他說:「我出入開工多數都係坐保母車,我屋企人就有好幾架車,但全部都係屬於佢哋嘅,不過有時我想出去郊外放鬆吓,都會問屋企人借車揸。」

許廷鏗
許廷鏗出席「全新 Volvo XC40 Recharge Pure Electric 傳媒發佈會」。

Alfred近日頻頻出騷,吸金能力強勁,問他可以買多少部車,他說:「我剛才在台上直接問Volvo 老闆呢架車嘅售價,我係真心想知,我可以afford(負擔)得到,亦對呢架車好有興趣,如果買得成嘅話,咁就會係我人生中第一架自己擁有嘅車,我揸車好好脾氣,絕對係安全駕駛者。」

許廷鏗
許廷鏗想買人生第一架自己擁有的車。

問到《全民造星IV》錄影完畢沒有,Alfred說:「錄影部分就做晒,等12月聖誕節總決賽就會有結果。電視剪裁都係最精華片段,有好多辛酸嘅片段都播唔到俾觀眾睇。 」Alfred在節目中喊得厲害,他笑言:「影到嘅我已經唔係嚴重,鏡頭後嘅我仲喊得厲害呀!」他又勉勵參賽者:「比賽止步唔係代表夢想完結,我都希望可以同參賽者合作,將佢哋嘅才能可以展現出嚟。」

許廷鏗
Alfred在《全民造星IV》節目中喊得厲害,他笑言:「影到嘅我已經唔係嚴重,鏡頭後嘅我仲喊得厲害呀!」