娛樂

阿Dee越洋專訪 自爆未成名前霉咗好幾年 ERROR加成員最好係靚女

人氣組合ERROR因193寸無綫「收視得幾百部電視機」後爆紅,甚至連美加都有404(ERROR粉絲名稱),ERROR成員何啟華(阿Dee)最近接受美國華語節目《偶像名人堂》越洋訪問,他說參加《全民造星》是因為很想成為電影演員:「我曾經拍過YouTube Channel,由嗰陣時開始就好想參加演員嘅工作,電影、電視劇個方面嘅嘢,之後霉咗好幾年,點解霉?因為冇曝光,對我嚟講《全民造星》叫做無路可揀,嗰陣時同另外兩位兄弟Alton(王智德)同Lokman(楊樂文),大家都跳舞識咗好多年,大家都話嚟到呢個年紀,有得玩不如大膽啲一齊試吓,我想清楚話俾人聽我哋係可以做戲,呢個係我把握得好好嘅機會!」

Dee
人氣組合ERROR因193寸無綫「收視得幾百部電視機」後爆紅,甚至連美加都有粉絲。
Dee
ERROR成員何啟華,最近接受美國華語節目《偶像名人堂》越洋訪問。
Dee
阿Dee說參加《全民造星》是因為很想成為電影演員。

因為阿Dee曾經參加內地火紅節目《這就是街舞》第一季,但他沒有把握機會,所以有深刻教訓:「當時同隊友一齊玩,海選過後,當時評判係羅志祥,佢話:『我淨係留你啦,我想你Battle多一round,爭入席位!』當時我兩個隊友foul咗,得番我一個,我真係好冇心情跳落去,結果我Hea咗去,我返到屋企就好後悔,我阿媽行出嚟問:『比賽點呀?』我答唔到佢,因為我知道自己未盡力就放棄咗,呢樣嘢係我最深刻嘅教訓 !」提到能夠在參加《全民造星》時和Alton、Lokman完成去美國LA受訓的心願,他坦言:「好開心,如果有一日我要離開呢個世界,可以行一轉人生走馬燈,我會行番去嗰一幕!」

Dee
阿Dee曾經參加內地火紅節目《這就是街舞》第一季,但他沒有把握機會,所以有深刻教訓。
Dee
提到能夠在參加《全民造星》時和Alton、Lokman完成去美國LA受訓嘅心願,他坦言:「好開心,如果有一日我要離開呢個世界,可以行一轉人生走馬燈,我會行番去嗰一幕!」

阿Dee說從來沒有想過自己會有個組合,當知道有ERROR時相當興奮:「我哋四個行出嚟,個身形已經話俾大家知係error,就出咗事,係好開心!」身為副隊長的阿Dee搞笑說:「我嘅職責係協助成員集體欺凌隊長!」他說從來沒想過ERROR紅得起:「其實紅係因為193嘅言論,大家翻睇我哋之前嘅節目,之後接住播《ERROR自肥企画》 ,擁有呢個成績好幸運!」

Dee
阿Dee說從來沒有想過自己會有個組合,當知道有ERROR時相當興奮。

主持問阿Dee如果ERROR增加成員要甚麼條件,他爆笑說:「首先唔可以係男人,唔該係女人,最好係靚女,仲要有咁靚得咁靚,我哋做草佢做花,我諗呢個係最着數!」之後他又說:「我諗四個成員都夠,唔想影衰其他人,最衰嘅等我哋食住先!如果要加就百幾二百個,搞個邪教出來,我哋四個係教主,你哋供奉我!」

Dee
如果ERROR增加成員要甚麼條件,他爆笑說:「首先唔可以係男人,唔該係女人,最好係靚女,仲要有咁靚得咁靚。」

談及經理人花姐,阿Dee說:「第一印象都係高高在上、好惡,你會有種唔敢接近佢嘅感覺,寧願激嬲自己阿媽都唔好激嬲花姐,但後來就見到其實所有女人,都有媽媽嘅心願同心腸喺入面,雖然佢對你嚴謹,但佢熟咗你認識你之後,係好Take care人嘅人,而佢自己好辛苦,我知佢好辛苦!」

Dee
談及經理人花姐,阿Dee說:「佢熟咗你認識你之後,係好Take care人嘅人,而佢自己好辛苦!」

談及早前和影帝劉德華、梁朝偉拍電影《金手指》,阿Dee說:「 學到超多嘢同好開心,對我嚟講係一個夢,好似發緊夢,真係同嗰個級數,一班專業演員一齊做戲,我係冇機會同劉生合作,因為冇對手戲,我同梁生多啲對手戲,仲有另一位影帝華哥(任達華),我睇到佢哋嗰種專業!」

Dee
談及早前和影帝劉德華、梁朝偉拍電影《金手指》,阿Dee說:「 學到超多嘢同好開心,對我嚟講係一個夢,好似發緊夢。」
Dee
阿Dee說:「 我係冇機會同劉生合作,因為冇對手戲,我同梁生多啲對手戲,仲有另一位影帝華哥(任達華),我睇到佢哋嗰種專業!」