娛樂

ERROR 首次出情歌《愛情值日生》 404錯粉:好好聽,希望推到年尾拎獎

ERROR 相隔7個月,終於有新歌了,還要是首次出情歌!肥仔(梁業)、阿Dee(何啟華)、193(郭嘉駿)和保錡(吳保錡),今日推出新歌《愛情值日生》,雖然MV今晚才有得看,但ERROR官方IG貼出預告片留言:「無獎競猜ERROR情人s大賽,究竟今次我哋請咗邊幾個飾演佢哋四個嘅情人s呢? #ERROR首次出情歌 #開唔開心驚唔驚喜?」

ERROR
ERROR官方IG貼出預告片,MV很有80年代feel。
ERROR
193的衣着都很有80年代feel!
ERROR
ERROR官方IG留言:「無獎競猜ERROR情人s大賽,究竟今次我哋請咗邊幾個飾演佢哋四個嘅情人s呢?」
ERROR
到底保錡的MV情人是誰?

MV很有80年代feel,為新歌填詞的Wyman(黃偉文)就在IG解釋:「Error 終於搵我寫,咁我點樣寫先至最似佢哋呢,我自己都好期待!其實主題大橋係佢哋四個俾我嘅(我覺得係一個好勁好大膽嘅idea,大家聽歌時可以留意吓),80年代 mood 呢,係作曲兼監製 @hobing_goomusic 定嘅,我只係試吓寫返80‘s 啲配合返,工作好輕『擎』。至少『愛情值日生』呢啲名,『浸除』都唔似而家啲歌啦呱。」保錡在IG Story多謝Wyman:「多謝你,人生中能唱一首你填詞的作品,是我其中一個夢想!」Wyman就回覆說:「咁客氣㗎!圓咗夢之後,唔好咁快停呀喂!我好Ready再玩㗎喂!」

ERROR
為新歌填詞的Wyman(黃偉文)就在IG寫道:「Error 終於搵我寫,咁我點樣寫先至最似佢哋呢,我自己都好期待!」
ERROR
保錡在IG Story多謝Wyman:「多謝你,人生中能唱一首你填詞的作品,是我其中一個夢想!」Wyman就回覆說:「咁客氣㗎!圓咗夢之後,唔好咁快停呀喂!我好Ready再玩㗎喂!」

ERROR出新歌,經理人花姐(黃慧君)亦有幫忙宣傳新歌:「Sweet sweet 嘅歌曲由佢地演繹,別具風味,仲有一隻勁正MV。」新歌今日下午1點已經在各大音樂平台上架,404(ERROR粉絲名稱)聽完大讚:「好冧!」、「So sweet!」、「已經聽咗幾次,真係好好聽,四個唱得好好!」、「四個唱歌真係進步咗好多好多。」「Error 世一!」、「好好聽,希望推到年尾拎獎!」

ERROR
404聽完大讚:「已經聽咗幾次,真係好好聽,四個唱得好好!」
ERROR
有404亦大讚:「好好聽,希望推到年尾拎獎!」