娛樂

姜濤 同鄭中基玩真心話大冒險 被問變女仔想同邊個鏡仔拍拖  姜Man爆笑答:揀唔到

姜濤 最近獲鄭中基(Ronald)邀請到他自家YouTube頻道《機動電視台》玩「真心話大冒險」,答不到的懲罰是抽不同語氣卡讀出HPV小資訊,結果爆笑連連!

姜濤
鄭中基(Ronald)近日邀請姜濤到他自家YouTube頻道《機動電視台》玩「真心話大冒險」。

其中一題Ronald問姜Man:「如果你變成女仔,最想同邊個MIRROR團員拍拖?」怎料姜Man寧願要卡:「攞嚟呀!」Ronald大笑,姜Man笑着解釋:「你睇吓我哋有幾揀唔到!」結果姜Man要用診所姑娘高八度語氣接聽Ronald來電:「喂,係,呢度係HPV,請問有咩可以幫到你?」搞鬼的Ronald就用「暴龍哥」口音說:「我想話呢……」搞到姜Man笑不停!

姜濤
Ronald問姜Man:「如果你變成女仔,最想同邊個MIRROR團員拍拖?」
怎料姜Man寧願要卡:「攞嚟呀!」Ronald大笑!
姜濤
姜Man笑着解釋:「你睇吓我哋有幾揀唔到!」
結果姜Man要用診所姑娘語氣接聽Ronald來電:「請問有咩可以幫到你?」Ronald就用「暴龍哥」口音說:「我想話呢……」搞到姜Man笑不停!

Ronald又問姜Man:「請講出花姐嘅缺點。」姜濤立即懊惱地說:「花姐嘅缺點⋯⋯佢會嬲㗎 !佢冇㗎,佢好好㗎,佢冇缺點㗎 !」當問到近期最後悔的一個決定,姜Man就自爆近期跟花姐因事在電話吵架,令他很後悔:「佢真係激到好嬲,我諗呢幾年佢無諗過同我鬧交鬧得最勁,嗰件事我係好後悔嘅。識佢到而家最甘嘅一次,甘到我聽身邊人講話佢要食啲高血壓藥,所以我聽到呢件事之後好後悔,覺得唔應該同佢嘈!」Ronald立即安慰姜Man︰「都過咗去啦!同埋你而家都後悔,咁佢睇到應該冇事㗎喇!佢即刻食返升血壓藥。」

姜濤
Ronald又問姜Man:「請講出花姐嘅缺點。」
姜濤
姜濤立即很懊惱。
姜濤
姜濤說:「花姐嘅缺點⋯⋯佢會嬲㗎 !」
姜濤
姜Man最後說:「佢冇㗎,佢好好㗎,佢冇缺點㗎 !」
Ronald要姜Man說出近期最後悔的決定。
姜濤
姜Man自爆跟花姐因事在電話吵架。
姜濤
姜濤說:「佢真係激到好嬲,我諗呢幾年佢無諗過同我鬧交鬧得最勁!」
姜濤
他很後悔!